Love

JOVAN TUCAKOV LECENJE BILJEM PDF

Read Lecenje Biljem book reviews & author details and more at Free delivery on qualified by Jovan Tucakov (Author), Rad (Author). Be the first to. : LECENJE BILJEM Fitoterapija () by Dr JOVAN TUCAKOV and a great selection of similar New, Used and Collectible Books. Results 1 – 9 of 9 Lecenje biljem (Serbian Edition) by Tucakov, Jovan and a great selection of similar Used, New and Collectible Books available now at.

Author: Vorg Tukasa
Country: India
Language: English (Spanish)
Genre: Life
Published (Last): 14 February 2011
Pages: 350
PDF File Size: 8.21 Mb
ePub File Size: 1.84 Mb
ISBN: 888-5-83840-168-4
Downloads: 22724
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Yobei

Prema tome, svaka od bil. Raste na jugu i u primorju.

JOVAN TUCAKOV LECENJE BILJEM PDF

U medicini se upotreblzva ras-cvetana biljka. Svi znamo da su je do danas upotrebljavali i narodni le-kari i univerzitetski profesori. Ili uzimati sirup, po do gra-ma dnevno. I mnogim drugima kod kojih se ponavljao rersatizam pomagao je ovaj lek. Tinktura od hmelja uzima se po 2—4 grama dnevno.

  LAKSHMI GADYAM PDF

LECENJE BILJEM RAZNIH BOLESTI: Dr. Jovan Tucakov: : Books

Od toga se daje posle po — grama dnevno. Ima repasto-klinast koren, stablo razgranato i grubo dlakavo. Boja cveta je bela ili obojena.

Amazon Inspire Digital Educational Resources. Mlade grane su jkvan i sivo-maljave. Kad se sve to rastvori, dodati obe vrste zejtina. Dosta je videti ga i lako zapamtiti. Amazon Rapids Fun stories for kids on the go. Treba je podgrevati do toplote tela.

Isto tako kod podagre gihta.

Korena do belog sleza Cvetovi su beli ili crveni, mirisa ne osobito pri-jatnog, u gustim kitama — grozdovima na kratkim lisnatim granama. I— se pravi vino od nje: Kite cvetova su mnogobrojne, skupl.

Tucakov Jovan – Lečenje biljem

Istina mora da je negde po sredi. Kao sirup po receptu: To treba da bude znak da se za neko vreme prekine ili da u ugasu ima nekih sastojaka koji truju organizam. No dapas je njeno delovanje svedeno na pravu, istinsku meru.

  CONFIAR EN UNO MISMO NEVA MILICIC PDF

Sadi se po bacggama i parkovima sade ga u Vrnjcima. Primeniti i antizmijski otrov prof. Obe vrste zgus-nutog soka upotrebljavaju se u lekarstvu. Apotekari uvaljuju u njegov prah pilule.

Listovi su usamleni, otvorenozeleni, tanki kao hartija, po obodu su celi. A i za shndanje pega s lica. DREN Koren od drena spravlja lecenue u obliku odvara kao sredstvo protiv groznice — malarije. U nauci su ta sredstva nazvana ekspektorancij a. Cvetaju obe u julu i avgustu. Explore the Home Gift Guide.